Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون حذف دلار از مبادلات تجاری ایران و عراق، عقب گرد شاخص کل بورس تهران در شروع هفته، تورم تولیدکننده در فصل بهار به 16.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

8 درصد رسید، ذخایر ارزی ناموس بانک مرکزی است، تولید نفت اوپک در ماه اوت به بالاترین حد ۲۰۱۸ رسید، دست رد ترکیه به سینه صندوق بین‌المللی پول و خودداری فروشندگان از فروش لوازم خانگی را در بر دارد.

حذف دلار از مبادلات تجاری ایران و عراق

رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره چگونگی مبادله پول بین ایران و عراق گفت: معاملات دلاری بین ایران و عراق حذف شده و بیشتر مبادلات با ارزهای یورو، ریال و دینار عراق انجام می شود. وی خاطرنشان کرد که بخش دیگری از مبادلات بین صادرکنندگان ایرانی با تجار عراقی به شکل تهاتر کالا یا توافقی است. عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی در پاسخ به این سوال که چه میزان از مبادلات تجاری ایران و عراق از طریق سیستم بانکی انجام می شود، اظهار داشت: با وجود حجم ۸ میلیارد دلاری تجارت بین ایران و عراق، انتقال پول بین دو کشور از طریق بانک ها بسیار کم است. آل اسحاق به بیان موانع هر دو طرف برای تاسیس بانک مشترک پرداخت و گفت: حل مسائل بانکی باید جزء اولویت های اصلی اقتصاد ایران باشد زیرا در بدترین شرایط ۸ میلیارد دلار صادرات به عراق داریم.وی در گفتگو با ایبِنا، عراق را دومین کشور از نظر تجاری با ایران بعد از چین عنوان کرد و توضیح داد: صادرات ایران به عراق بسیار متفاوت از صادرات به چین است زیرا بیشتر صادرات ایران به چین را محصولات پتروشیمی تشکیل می دهد ولی تجار ایرانی از رب گوجه فرنگی تا مصالح ساختمانی به عراق صادر می کنند که اشتغال زایی بالایی دارد.

پیشی گرفتن رشد قیمت شانه و کارتن از تخم مرغ

تولیدکنندگان تخم مرغ می گویند قیمت این محصول در هفته های گذشته حدود 40 تا 45 درصد افزایش یافت اما امروز آنان بیش از آنکه نگران تولید باشند باید برای تامین شانه و کارتن بسته بندی هزینه کنند. سالیانه 930 هزار تن تخم مرغ در کشور تولید می شود که در سال های اخیر به خودکفایی در تولید این محصول منجر شد اما پارسال با شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان نزدیک 25 میلیون قطعه مرغ تخمگذار در 567 واحد مرغداری از 20 استان کشور معدوم شد. در پی این اتفاق، قیمت هر عدد تخم مرغ از 300 تا 400 تومان و هر شانه 2 کیلوگرمی از 9 هزار تا 11 هزار تومان، به هر عدد 700 تومان و هر شانه دو کیلوگرمی 21 هزار تومان در ماه های آذر و دی پارسال رسید. دولت برای تنظیم بازار مجوز واردات تخم مرغ از ترکیه را صادر کرد تا قیمت این محصول را متعادل نگه دارد. شرکت پشتیبانی امور دام کشور پارسال حدود 10 هزار تن تخم مرغ به بازار عرضه کرد.

در این پیوند، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران تخمگذار کشور روز شنبه به ایرنا گفت: در سه هفته گذشته قیمت شانه و کارتن تخم مرغ حدود 300 درصد یا سه برابر رشد کرد. به گفته وی، پیش از این نرخ هر شانه 30 تایی تخم مرغ 100 تا 150 تومان و هر کارتن یک هزار تومان بود اما اکنون هر شانه 300تومان و کارتن دو هزار و 500 تا سه هزار تومان به فروش می رسد که بر قیمت تمام شده محصول نهایی موثر است. رضا ترکاشوند ادامه داد: افزایش نرخ شانه و کارتن روی هر کیلوگرم تخم مرغ 250 تومان افزایش قیمت را سبب می شود. به گفته وی، اکنون قیمت هر کیلوگرم تخم مرغ در مرغداری ها 7300 تا 7500 تومان و هر شانه 30 تایی 15 هزار تا 16 هزار تومان در میادین میوه و تره بار است که نشان می دهد روند قیمتی این محصول کاهشی نیست، زیرا پیش از این میادین این محصول را به قیمت تنظیم بازاری عرضه می کردند اما اکنون این قیمت در میادین نیز واقعی شده است.

عقب گرد شاخص کل بورس تهران در شروع هفته

شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز شنبه، با کاهش 1362 واحدی معادل 0.99 درصد به رقم 136 هزار و 109 واحد رسید. همچنین شاخص قیمت (وزنی-ارزشی)، با کاهش 398 واحدی معادل 0.99 درصد به رقم 39 هزار و 812 واحد رسید. شاخص کل هم وزن همانند روزهای قبل، با رشد 305 واحدی معادل 1.43 درصد، عدد 21 هزار و 660 واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با افزایش 215 واحدی معادل 1.43 درصد به رقم 15 هزار و 325 واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور، 1233 واحد کاهش معادل 0.84 درصد را رقم زد و به سطح 145 هزار و 165 واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول، با 1258 واحد کاهش معادل 1.24 درصد به رقم 100 هزار و 33 واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز، با 1490 واحد کاهش معادل 0.54 درصد همراه بود و عدد 272 هزار و 235 واحد را به نمایش گذاشت.

تورم تولیدکننده در فصل بهار به 16.8 درصد رسید

مرکز آمار ایران اعلام کرد: درصد تغییرات میانگین شاخص کل قیمت تولیدکننده در چهار فصل منتهی به فصل بهار سال ١٣٩٧ نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم تولیدکننده) معادل ١٦,٨ درصد بوده که نسبت به تورم چهار فصل منتهی به فصل زمستان سال ١٣٩٦ (١٢.٩ درصد) افزایش داشته ­است. جزئیات بیشتر

همتی: ذخایر ارزی ناموس بانک مرکزی است

عبدالناصر همتی در بیست و نهمین همایش بانکداری اسلامی عمده اظهاراتش را به جلسه اخیر مقام معظم رهبری و هیات وزیران اختصاص داد و با اشاره به شرایط موجود ارزی گفت که  این فضا محصول ناترازی عمیق سیستم بانکی و رشد نقدینگی و اصرار برای ادامه آن است. اگر این روند به بی برنامه‌گی‌های سیستم ارزی اضافه شود عامل اثرگذار شرایط موجود است. وی با بیان اینکه با «فشاری که آمریکا در حوزه ارزی و نقل و انتقال برای ما داشت درست نبود خود را در تله سیاست این کشور قرار  دهیم»، گفت: در این شرایط ارز تک نرخی نمی‌توانست کارایی داشته و موفق باشد از این رو سیاست ارزی تغییر کرد. رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه ذخایر ارزی ناموس بانک مرکزی است و با سیاستی که در حال اجرا داریم بتوانیم آن را حفظ و افزوده کنیم. گفت: هدف اصلی عدم استفاده از ارز بانک مرکزی برای کنترل بازار است و تا حد ممکن این کار را نخواهیم کرد، از ارز نفتی فقط برای تامین کالای اساسی استفاده خواهد شد مگر در شرایط خاص. این در حالی است که سالانه حدود ۴۰ میلیارد دلار ارز ناشی از صادرات غیرنفتی وجود دارد که می‌تواند برای تامین بازار کافی باشد. /ایسنا

تولید نفت اوپک در ماه اوت به بالاترین حد ۲۰۱۸ رسید

نظرسنجی از کارشناسان نشان داد که در ماه اوت سال ۲۰۱۸ میلادی به بالاترین حد در این سال رسید. به گزارش رویترز از لندن، نظرسنجی این خبرگزاری نشان داد که در ماه اکتبر امسال، میانگین تولید روزانه نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به ۳۲ میلیون و ۷۹۰ هزار بشکه رسید که ۲۲۰ هزار بشکه نسبت به ماه ژوئن بالاتر است. با این همه، پایبندی اوپک به سقف تولید تعیین شده در توافق جهانی کاهش تولید نفت، همچنان ۱۲۰ درصد بوده است، زیرا افزایش تولید برخی اعضای اوپک برای جبران افت تولید ایران، ونزوئلا و آنگلولا کافی نبوده است. در ماه اوت امسال، لیبی و عراق بیشترین رشد تولید را تجربه کردند. شایان یادآوری است که رشد تولید نفت اوپک در ماه ژوئن، تا حدی ناشی از پیوستن کنگو به این سازمان بوده است. بدون در نظر گرفتن تولید نفت کنگو، مجموع تولید نفت اعضای اوپک در ماه اوت، ۳۱۰ هزار بشکه در روز کمتر از سقف تولید تعیین شده این سازمان بود.

خودداری فروشندگان از فروش لوازم خانگی

یکی از اصلی‌ترین مشکلات صنف فروشندگان لوازم خانگی در دو یا سه سال گذشته رکود بازار بود، اما امسال این بازار با افزایش قیمت ارز وارد فاز جدیدی شد و التهابات بسیاری را پشت سر گذاشت. بطوریکه بازار لوازم خانگی در اواخر فروردین ماه امسال  بلافاصله به التهابات ارزی واکنش نشان داد و تولید‌کنندگان و عرضه‌کنندگان لوازم خانگی از عرضه کالا به بازار خودداری کردند و بالاخره زمانی شروع به عرضه لوازم خانگی به بازار کردند که بدون دریافت مجوز از سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان قیمت‌ها را افزایش دادند. این گزارش می‌افزاید: البته تا اینجا روی خوش ماجرا بود زیرا بالاخره  شرکت‌های تولید کننده لوازم خانگی با افزایش خودسرانه قیمت‌ها که بخشی از آن  ناشی از عدم نظارت سازمان‌های مربوطه و مسئولین از جمله  سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان است عرضه لوازم خانگی را به بازار آغاز کردند و مردم هم می‌توانستند مایحتاج خود را از این بازار آشفته تامین کنند. به نقل از گزارش فارس، اما در 2 ماه اخیر بازار لوازم خاگی وارد فاز جدیدتری شد یعنی عدم وجود کالا در بازار است، بطوریکه در حال حاضر نمایندگی‌های دو شرکت بزرگ لوازم خانگی ال جی و سامسونگ لوازم خانگی در بازار عرضه نمی‌کنند. 

دست رد ترکیه به سینه صندوق بین‌المللی پول

جمیل ارتم مشاور رجب طیب اردوغان در روزنامه ملیت ترکیه نوشت: ترکیه در یک مقطع حساس اقتصادی و مالی قرار دارد و یک بسته اصلاح ساختاری، ضروری‌تر از از یک برنامه اقتصادی میان مدت است. وی گفت اردوغان از سال ۲۰۰۸ به سلطه صندوق بین‌المللی پول بر اقتصاد ترکیه پایان داده است، سلطه‌ای که از سال ۱۹۴۷ همواره برای ترکیه تعیین تکلیف می‌کرد. در ادامه این مقاله آمده است: بین سال‌های ۱۹۴۷ تا ۲۰۰۸، سیاست اقتصادی به جای اولویت بخشی به منافع ملی، متمرکز بر بازپرداخت بدهی خارجی و وابستگی به واردات بود در نتیجه ترکیه دارای صنایعی شد که بدون واردات نمی‌توانستند روی پای خود بایستند.

فراخوان هزاران خودرو با نقص فنی در سوئیچ و استارت

مدتهاست فراخوان شرکت‌های خودروسازی بزرگ در گوشه و کنار جهان بعلت مشکلات و نقص های فنی بالا گرفته است و خودروسازان برتری نظیر جنرال موتورز، هیوندای موتورز و غیره برای برطرف کردن مشکلات مربوط به خودروهای خود آنها را فراخوان داده اند تا به بررسی و چک آنها بپردازند. حالا شرکت ژاپنی نیسان موتورز اعلام کرده است که ۱۵۳ هزار دستگاه خودرو در ایالات متحده آمریکا و ۱۳ هزار دستگاه نیز در کانادا احتمالا در استارت خوردن و احتراق موتور خودرو با نقص فنی و مشکل مواجه هستند که صاحبان آنها باید در اسرع وقت، به نمایندگی های مجاز این شرکت مراجعه کرده و به برطرف کردن مشکل مربوطه بپردازند. این فراخوان در ایالات متحده شامل مدل‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ از خودروهای نیسان جوک، فرانتیر، سنترا، ورسا، ورسا نوت، اِن وی، اِن وی ۲۰۰ و در کانادا نیز شامل مدل‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ خودروهای فرانتیر، میکرا، ورسا نوت، سنترا، اِن وی ۲۰۰، اِن وی ۱۵۰۰، اِن وی ۲۵۰۰ و اِن وی ۳۵۰۰ می‌شود. این نقص فنی به صورتی است که موجب می شود وضعیت سوئیچ خودرو در حین رانندگی از حالت روشن (ON ) به حالت (ACC) تغییر یابد که در نهایت موجب می شود موتور خودرو به طور ناگهانی خاموش شده و سیستم اتوماتیک کیسه های هوا (Airbags) نیز از کار بیفتد. این مشکل و نقص فنی منجر به بروز خطر تصادف و خارج شدن خودرو از کنترل راننده خواهد شد. /وب سایت autoblog

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۲۰۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرخه بازپروری معتادان متجاهر کامل اجرا نمی‌شود /کارتن خواب‌ها چهره شهر را نا زیبا می‌کنند

حجت الاسلام حمیدی گفت: بازتوانی و بازاجتماعی کردن معتادین متجاهر باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو رییس کل دادگستری استان کرمان به همراه دادستان کرمان و جمعی از مسئولان قضایی و اجرایی و از پارکینگ شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و کمپ نگهداری ودرمان معتادان متجاهر (ماده ۱۶) بازدید کرد.

حجت الاسلام ابراهیم حمیدی با بیان اینکه، مزایده فروش خودرو‌های توقیفی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر در هر فصل باید برگزار شود، گفت: در سال ۱۴۰۲، ۲ هزار و ۶۶۷ خودرو در پارکینگ شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر وجود داشت که از این تعداد یک هزار و ۸۴۵ خودرو از طریق مزایده به فروش رفت.

وی اظهار داشت: بایستی تمامی خودرو‌های موجود در این پارکینگ تعیین و تکلیف شوند و اتومبیل‌هایی که قابلیت پلاک گذاری ندارند اوراق شوند.

او گفت: بایستی مزایده‌ها به صورت هر سه ماه یکبار برگزار و خودرو‌هایی که از سال ۱۴۰۱ به بعد به پارکینگ آورده شده اند، تعیین و تکلیف قضایی شوند.

رئیس شورای قضائی استان کرمان افزود: در حال حاضر بیش از ۳۰۰ خودرو آماده فروش از طریق مزایده می‌باشند که امیدواریم در خرداد ماه مزایده برگزار گردد و کلیه مراحل فروش و مزایده به صورت هوشمند و در بستر سامانه انجام می‌شود و حتی خریداران نیاز به بازدید حضوری ندارند.
 
او سپس از مرکز نگهداری و درمان معتادین متجاهر (کمپ ماده ۱۶) بازدید بعمل آورد و گفت: بازتوانی و بازاجتماعی کردن معتادین متجاهر باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد. 


*لزوم عمل به آیین نامه مراقبت بعد از خروج معتادان

وی افزود: هم اکنون قریب به ۳۸۰ رهجو در کمپ ماده ۱۶ شهر کرمان نگهداری می‌شوند و این مرکز نیازمند امکانات و تجهیزات بیشتری جهت درمان رهجویان می‌باشد.

رئیس کل دادگستری استان کرمان با بیان این مطلب که برای ۲۴ دستگاه در آیین نامه مراقبت بعد از خروج معتادان وظایفی تعریف شده است و آنان مکلف به انجام مسئولیت‌های خود در قبال این بیماران می‌باشند، بیان داشت: متاسفانه تاکنون دستگا‌های متولی به خوبی به وظیفه خود در زمینه اجرای چرخه کامل درمان و بازاجتماعی کردن معتادین متجاهر عمل نکرده اند و شاهد بازگشت مجدد این افراد به کمپ‌های ترک اعتیاد هستیم.

او افزود: دستگاه قضائی با سهل انگاری و ترک فعل‌های صورت گرفته در این ارتباط برخورد جدی خواهد کرد.
 
رییس کل دادگستری استان کرمان ادامه داد: بایستی دستگاه‌های متولی در استان با کمک شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر امکانات و تسهیلات بیشتری را در جهت نگهداری و مراقبت و درمان معتادان حاضر در کمپ‌های ماده ۱۶ شهر کرمان اختصاص دهند.

حجت الاسلام حمیدی بیان داشت: بایستی در کنار درمان و نگهداری از معتادان، شان انسانی و حقوق شهروندی آنان نیز مورد توجه قرار گیرد و مراقبت‌های قبل، حین و بعد از خروج به گونه‌ای باشد که فرد دوباره در دام اعتیاد گرفتار نشود.

وی سهم بعضی از نهاد‌ها مانند شهرداری و بهزیستی را در این راستا بیشتر دانست و گفت: متاسفانه وجود کارتن خواب‌ها و معتادان در شهر موجب شده است تا بعضی از نقاط شهر جلوه نازیبایی به خود گیرد و مشکلاتی برای مردم و مدیریت شهری ایجاد شود.

 او بیان داشت: بایستی با توجه به ناکافی بودن فضا و امکانات موجود و همچنین تکمیل چرخه بازاجتماعی کردن معتادین متجاهر، ساخت و تکمیل دهکده سلامت در دستور کار جدی شورای هماهنگی قرار گیرد و فضا‌های مورد نیاز زودتر به بهره برداری برسد.

دیگر خبرها

  • قیمت پراید «عجیب» شد/ گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار
  • رکورد قیمت خودروی چینی در ایران شکسته شد
  • قیمت دینار عراق امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • آمار خاص پرسپولیس برای پیشی گرفتن از استقلال
  • قیمت جدید ساندرو کارکرده / با ۸۲۰ میلیون خودرو خارجی بخرید
  • چرخه بازپروری معتادان متجاهر کامل اجرا نمی‌شود /کارتن خواب‌ها چهره شهر را نا زیبا می‌کنند
  • قیمت خودرو امروز 13 اردیبهشت 1403
  • قیمت امروز خودرو در بازار | نوسان در قیمت خودروهای داخلی و خارجی
  • قیمت محصولات سایپا پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ کف قیمت خودرو در بازار
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳/ قیمت روز دنا و تارا